|
|
|
... gyömbérpor, 2 evőkanál liszt, (1 dl tej).
A zöldségeket megtisztitjuk. A sárgarépát és a póréhagymát felkarikázzuk, a zellert csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon megfuttat juk a sárgarépát, amíg szép színű nem lesz az olaj. Hozzáadjuk a zellert, a vöröshagymát és felöntjük 1 liternyi vízzel. Megsózzuk és csipetnyi köménymagot teszünk bele. 15 percny... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágunk, majd besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Közben félkilónyi vagy akár több paradicsomot meghá-mozunk, feldarabolunk. Kevés olívaolajon két kövér gerezd, felvágott fokhagymát megfutta-tunk, amíg felszáll az illata, rádobjuk a paradicsomot megkeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk, és félrebillentett fedő alatt, kislángon főzni kezdjük. Néha megkeverjük, és addig roty... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... só óvatosan, a bors, 1 lapos teáskanálnyi Pistike.
A nem sajnált méretű kolbászt/szalámit gusztus szerint karikába, azt félbe vagy negyedbe , esetleg apróra vág, serpenyőben megfuttat a felforrósított olajon (ne sokáig, mert megkeményedik), bele zuttyant a tojást, gyengéden kevergetve úgy háromnegyed keménységűre süt. Gázt lezár, edény marad, a rántotta tetejét bőven, v... |
|
|
|
|
|
|
|
... ők Bolonyában hogy készítik a "pasta"-t. Ez a paradicsom-szósz alapja az összes szósznak. Felrakja a tészta főzővizet, s mire az kész, kész lesz a pasta is.
Fél deci olivaolajon megfuttat 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát összezúzva, friss bazsalikomot,(ha nincs, jó a szárított is) és oregánót tesz mellé. Pár perc után felönti paradicsomlével, és besűríti a szószt. Ennyi! Ha kés... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben, kevés olajon itt-ott átkeverve üvegesre süt. A tetejére szitafedőt, mert hajlamos a lelkes puffogásokra. Ha kész, le a lángról, beletör a hagymuskákat, vissza, kevergetve megfuttat, azbesztkesztyűt ölt könyékig, bele a máj, kevergetve átsüt. Bele némi olajpótlás, felforrósít.
Közben a hűtőből ki a tojás, villával kissé átver, óvatosan, szétterítve beleönt, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... készíthető.
Nekem ez vált be:
fél kg liszt
3 dkg élesztő
kanálka só
3dl tej
2-3kanál olaj
oregano
Élesztő megfuttat tejben, pici cukor bele, liszttel, sóval, oreganoval, és az olajjal összegyúrni és megkeleszteni. Kb. 1óra. Kinyújtani. Mi a vékonyabbat szeretjük, így egy nagy gáztepsibe nyomko... |
|
|
|
|
|